Last Friday basuh kereta di Sungai Putat. Sambil menunggu lebih kurang 45 minit, buatla kerja-kerja rutin Hatinie's Kitchen i.e stamp nama sendiri atas flyers.. nampak senang tapi kena teliti dan sabar.
Kebetulan ada seorang chinese man dengan isterinya juga sedang menunggu keretanya dicuci. Diapun sibuk bertanya apa saya buat....dengan seronoknya saya share produk Hatinie's Kitchen i.e kambig perap. Sambil tu saya nak tahu sebenarnya adakah masyarakat cina makan daging kambing atau tidak.
Kambing perap HK yang telah dimasak. Foto ehsan dari customer yang happy dapat makan kambing yang sedap. |
Kata dia...."makan la, orang cina pun ada makan kambing. Dulu ada satu kedai melayu jual sup kambing, tiap-tiap minggu saya pergi makan roti cicah sup. Sangat sedap!"
Wah...ini info menarik. Yelah kan...sebelum ni takut-takut nak promote kat bangsa lain, rupanya mereka pun makan kambing macam kita juga.
"you jual dalam ini bekas ka?" sambil belek-belek flyers yang saya hulur kat dia tadi.
Packaging Kambing perap HK |
"Yalah uncle, kalau tak letak dalam bekas macam mana pulak.... yang besar tu marinated lamb, yang kecik tu sos dia"
"bukan...saya ingat you jual satu ekor punya... sos pun ada? banyak bagus!"
sambil angkat ibu jarinya.
"Eh, bukan la... yang satu ekor punya tu nama dia kambing golek, itu kenduri atau party bolehla beli. Ini kambing perap frozen, bila-bila uncle keluarkan dari freezer, lepas defrost boleh masak dalam pan saja"
Ini bukan kambing golek...ini kambing duduk ya... |
"oh...bagus-bagus. Ini macam saya pun suka, ready to cook. Nanti saya call bila saya mau. Tunggu saya punya anak balik, baru seronok makan ramai-ramai"
"ok uncle, saya tunggu...uncle mau saya boleh hantar. Bukit Beruang dekat saja. Free delivery. Uncle jangan lupa, promote kat kawan-kawan juga"
Masa dia balik, dia sempat lambai kat saya... Di keretanya ada logo Jaksa Pendamai. Owh...JP ke dia ni, no wonder BM dia bagus...
* Order: 019-3925754 (Zakiah)
Price: 1kg (RM50), 500gm (RM28) tak termasuk delivery charge.
FB: Hatinie's Kitchen - Melaka
No comments:
Post a Comment